img

Ето какво стана с блогърка, която цяла седмица прави екстремната диета с домати на Кардашиян

/
/
/
806 Views

Млада YouTube блогърка тества „екстремна диета с домати“, която за една седмица изгаря бързо мазнините. Диетата включва консумация на големи количества домати всеки ден в продължение на една седмица по препоръка на нейния диетолог, който работи със семейство Кардашиян.

24-годишната Реми Крус яла домати за закуска през деня и добавяла голямо количество домати към всеки обяд и вечеря цяла седмица.

Освен прекомерните количества домати, Реми също консумирала много протеини и зеленчуци по време на хранене. „Доматите са всъщност най-добрата храна за изгаряне на мазнини“, твърди Реми. “Така че аз направих тази доматена диета само за малко, а не за прекалено дълго, само за да видя как реагира тялото ми.”Но дали доматите наистина изгарят мазнините? И има ли опасности, свързани с прекомерната им употреба? Експерти разгледаха по-отблизо легитимността на така наречената „екстремална“ диета. Макар че името “диета с домати” звучи доста екстремно, тя всъщност изглежда здрава и балансирана само с голямо количество домати, казва диетологът Мат Дъркинс. Ето защо според него от диетата няма никаква опасност. Един от минусите обаче е, че е вероятно да станем твърде монотонни и това може да доведе до „отвращение“ към доматите, което е добре да се избегнете, тъй като тези зеленчуци са много полезни. Въпреки че е клише, умереността е от ключово значение.

Доматите са чудесна храна, тъй като осигуряват значителни количества витамин С, калий и фолиева киселина (витамин В9). В допълнение те съдържат каротеноиди като ликопен, които са мощни антиоксиданти. Проучванията показват, че доматите имат противоракови свойства и се смята, че това може да се дължи на съдържанието на ликопен. Доматите също осигуряват фибри.

А какво ще кажат специалистите за твърдението, че доматите са храна за изгаряне на мазнини? Оказва се, че това просто не е вярно. “Доматите не притежават свойства за изгаряне на мазнини”, казва Мат. “Въпреки че те осигуряват само около 20 калории на 100 грама, калориите, придобити от яденето на домати, ще продължат да бъдат по-големи, отколкото тялото използва, за да ги усвои. Това очевидно означава, че няма да намалим теглото си”, добавя той.

Изгаряне на мазнини: грешки, които не трябва да допускаш

Други експерти също са съгласни с диетолога. Просто яденето на домати няма да доведе до загуба на тегло или изгаряне на мазнини. Никакви храни не причиняват загуба на тегло – обяснява Дженни Томей. “За да отслабнете, трябва да изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Упражненията ви карат да изгаряте повече калории, но в крайна сметка най-вероятно ще трябва да намалите количеството на калориите, които консумирате”, казва експертът.

Диетологът Карън Остин нарича обаче твърденията „пълни глупости“. “Яжте храни, които са с по-ниско съдържание на калории, или храни, които помагат да ви запълнят повече. Очевидно ще намалите теглото си, ако замените висококалоричните закуски с домати, защото те са с по-ниско съдържание на калории – това не е ракетна наука!”, добавя тя.

Източник: за жената

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *