img

Има точки на дланта, стимулирането на които подобрява здравето

/
/
/
1555 Views

Знаете ли, че болката в тялото може да бъде незабавно облекчена, ако стимулирате определени точки на дланите си. Това се дължи на факта, че има връзка между тези зони и нервните окончания, които предизвикват болка.

За да облекчите състоянието си, единственото нещо, което трябва да направите е да натиснете определена точка за 5 секунди, докато бавно и дълбоко дишате. Този метод може да се използва във всяка ситуация, където и да сте.

Така че, разгледайте тези точки по-подробно.

Основа на палеца

Когато натискате тази точка, можете да се отървете от кашлицата, както и дихателната недостатъчност. Можете също да подобрите функционирането на щитовидната жлеза.

палец

Точката върху палеца облекчава депресията, тревожността, проблемите с далака и стомаха. Ако страдате от дискомфорт в корема, главоболие, кожни обриви или просто изпитвате емоционален стрес, натиснете върха на палеца си.

Показалец

Ако имате проблеми в областта на бъбреците и пикочния мехур, трябва да се обърне внимание на показалеца. Ако сте измъчвани от страх, объркване или разочарование, точката в това място може да ви помогне да се справите с тези проблеми. Също така, този метод елиминира дискомфорта в мускулите на гърба, киселините и зъбобола.

Среден пръст

Тази област лекува черния дроб и жлъчния мехур. Ако почувствате нерешителност или дразнене, настроението ви може да се подобри, като кликнете върху тази точка на тялото. Също така се нормализират кръвообращението и зрението, облекчават се мигрените и менструалните болки.

Безименен пръст

Можете да стимулирате белите дробове и дебелото черво. Вашето отрицание и отхвърляне ще преминат. Ако страдате от лошо храносмилане, проблеми с дишането или заболявания на кожата, кликването върху тази точка ще ви помогне.

Малък пръст

Точката на този пръст помага при регулирането на активността на сърцето, кръвоносните съдове и тънките черва. Тази област се бори с подуване, дискомфорт в гърлото и проблеми с костите.

Ако сте притеснени или нервни, това може да увеличи самочувствието ви.

Външна длан

Тази област отлично регулира нивото на глюкозата в кръвта. Не всеки знае за това, но е полезно.

Палм център

За какво отговаря тази област? Когато кликнете върху тази точка, процесът на храносмилането се подобрява или абдоминалната болка намалява.

Източник/ zdrave.to

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *