img

Как да защитим имуществото си – избор на частна охрана

/
/
/
579 Views

Ако имате фирма, която се разполага върху голяма площ е добре да й осигурите защита от кражби или повреда на имуществото. За тази цел е добре да се обърнете към надеждна охранителна фирма, която може да отговори най-добре на изискванията ви. Трябва да изберете фирма за охрана, която разполага с много добре подготвени и обучени кадри, които могат да ви подсигурят сигурност, спокойствие и защита. Това не би трябвало да ни притеснява, тъй като фирмите за охрана щателно проучват своя персонал и гарантират неговата изрядност и подготовка.

В днешно време има много охранителни фирми, които предлагат различни услуги и начини за охрана. Най-популярният начин за опазване на търговски обекти е сигнално-охранителната техника (СОТ). Цената на тази услуга за охрана е поносима, спрямо факта, че обекта се наблюдава денонощно. По този начин се спестяват сериозни суми от заплати за персонал, който да охранява през цялото това време.

Фирмите, които предлагат защита на имуществото, разполагат с персонал, който със своите качества и умения е в състояние да осигури надеждно опазване на всеки обект независимо какъв е той. Когато се налага или по наше желание може да си наемем и въоръжена охрана. Така за сигурността на обекта ще се погрижат много добре обучени за този вид дейност охранители, със специална подготовка по стрелба.

Вариант – куче пазач

Когато става въпрос за охрана, не трябва да се колебаем, а да се доверим на професионалисти, за да запазим имуществото си и всичко ценно, което притежаваме Съществуват различни методи за охрана, които може да използвате, за да предпазите дома си от взлом. Повечето хора се доверяват на някоя охранителна фирма, която да пази имуществата им от недоброжелатели. Има обаче и други добри варианти за охрана, които са значително по-евтини. Един от тях е използването на обучено куче пазач. Кучетата могат да бъдат отличен пазач, който ще пази дома ви денонощно. Благодарение на силно развитите си сетива, обучените кучета за охрана лесно ще доловят присъствието на недоброжелатели у дома.

Кучетата пазачи са едри, имат внушителен външен вид, с който респектират евентуалните нарушители навлезли във ваша територия. Когато избирате куче, което да служи за охрана на дома е хубаво да се съсредоточите върху порода, която едновременно респектира чрез визията си и подлежи на дресировка. Всички кучета притежават отличен слух, обоняние и шесто чувство, което ги прави изключително надеждни пазители.

Може да си вземете обучено куче за охрана, но ще ви излезе много по-скъпо, отколкото, ако наемете добър специалист, който да обучи кучето ви да изпълнява нужните команди, което трябва да знае всяко едно обучено куче за охрана.

.Какво е СОТ и какво е СОД

Когато става въпрос за защита на дома ви, има няколко начина за охрана, но кой точно ще изберете е лично ваше решение. Избора ви зависи от личните ви убеждения за предимствата, които смятате, че притежават някой от тях. Всеки знае как е придобил имуществото си и какви усилия му е коствало това, поради тази причина опазването на имуществото има голямо значение за вас. Най-популярните варианти за охрана в момента са СОТ, СОД или пък обучено куче пазач.

СОТ означава сигнално – охранителна техника, която включва всички системи за контрол на достъп, алармени системи, техника за видеонаблюдение и пожароизвестяване и още редица други технически средства, с помощта на които се извършва охраната на обектите

СОД или сигнално – охранителна дейност се осъществява от професионално обучени патрули, които реагират на подадения сигнал от СОТ и пристигат на мястото на сигнала до няколко минути. Сигнално – охранителна дейност може да бъде извършвана както от частни охранителни фирми, така и от органите на МВР

Кучето е верен пазач и се използва за охрана от древни времена. Неговото обоняние и невероятен слух го правят идеален пазач за вашия дом, защото освен, че ще чуе или надуши недоброжелателите на момента, то също така ще реагира на евентуални набези от тяхна страна

Плюсове и минуси на охранителните фирми

Задължително трябва да се обърнем към професионална фирма за охрана, ако искаме да осигурм надеждна защита на търговските ни обекти. Трябва да се доверим на фирма за охрана, която разполага с охранители, които си разбират от работата и я вършат качествено, ако искаме да бъде спокойни за бизнеса си.

Фирмите за охрана отделят огромно внимание на подбора на персонал. Преди да бъдат наети нови охранители, тяхното минало бива детайлно анализирано. Във фирмите за охрана е изключено да бъдат наети хора, които имат криминално минало. Затова не бива да се притесняваме, какви хора ще ни охраняват. Друго основно изискване при избирането на охранителна фирма е дискретността, независимо за какви услуги ни трябва такава фирма. Съгласуваната информация между клиента и компанията е конфиденциална с цел изграждането на перфектната охранителна дейност.

Друг основен момент при избора на охранителна фирма, но не и на последно място са цените, за това трябва да подберем такава, която работи с разумен ценоразпис. Трябва да се запознаем добре с различните оферти, които предлагат за съответните си дейности и да изберем най-доброто като услуга, от която имаме нужда и естествено като цена. Повечето фирми за охрана предлагат услугите си и на разсрочено плащане, което е добре, когато в момента имаме други плащания и не разполагаме с цялата сума накуп.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *