img

Садистът, измъчвал кученце, може да получи до 3 години затвор и до 5000 лв. глоба (видео)

/
/
/
442 Views

Освен глоба до 5000 лева, 32-годишният Ангелин, измъчвал куче по особено жесток начин, може да получи и ефективна присъда до 3 години, ако вината му бъде доказана в съда, пише Dir.bg.

Той сам публикува клип на жестокото си деяние и то бързо предизвика огромно възмущение в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как мъжът хвърля животното, натиска го и пълни устата му с пясък. Вчера Ангелин беше задържан от полицията.

Христо Петров от РУ-Казанлък обясни пред бТВ, че арестуваният е разказал подробно къде и кога се е случило събитието. Той е познат на органите на реда за други престъпления. Петров каза още, че от други публикации в интернет има сигнали за жестокост към други животни от страна на Ангелин.

По думите на Ивелина Недкова от организацията “Енимъл Хоуп” в Казанлък, подобни случаи продължават, защото няма ефективни присъди върху извършителите.

Междувременно се появиха и притеснителни коментари в социалните мрежи, според които иззетото вчера куче, което беше прегледано от ветеринари, не е същото от клипа. Обяснението, което се дава е, че видеото с насилието е заснето преди няколко месеца и животинчето междувременно е пораснало.

Източник: Dir.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *